2020 legjobb 5 gamer billentyűzete – Bunker Visszatekintő

A vírus ellenére a klaviatúrákat gyártó cégek szép számban mutattak be újabbnál újabb billentyűzeteket. A legnagyobb cégeknél leginkább jellemző modell a főleg 60 és 70 % között járó kiosztás és a végtelenségig makrozható gombok voltak. Nagyrészt, erre fókuszál a listánk. Habár az ilyen típusú billentyűzetek már a múlt években is taroltak, nem szabad elfelejteni az idei megoldást: az alacsony profilt. A billentyűsapkák magassága lejjebb van, ezáltal kényelmesebb és olyan érzést nyújt, ami hasonló egy laptopos billentyűzethez, sokkal inkább visszaadja a gépelési élményt.

5 idei billentyűzetet mutatunk be (személyes kedvenc az utolsó). A sorrend több szempont alapján készült, főleg a makrózható gombok minősége, kialakítása alapján. Emellett a switchek, billentyűk és az RGB megvilágítása is fontos szempont volt.

5. Razer Huntsman Mini – Későn, de bent

A Razer több sikert is elkönyvelhet magának, a cég igen sikeres és már 2010 óta előnyt élvezhet vetélytársaival szemben, ezt az előnyt pedig leginkább headsetjeinek és billentyűzeteinek köszönheti. Igen jó hírneve van a Razer Blackwidow V3-nak, a Hunstman-nek vagy éppenséggel a membrános egyednek, az Ornata-nak.
Itt jön szóba a Huntsman Mini, ugyanis későn, de csináltak ők is egy 60 %-os kiosztásút, ami a visszajelzések és az értékelések alapján a Ducky-nál petite drágább, de ez boltfüggő. A probléma pedig az, hogy ennél a Royal Kludge R61 többet tud alacsonyabb összegért.
2 switch közül lehet választani, megvilágításban szuperál, gyors, a billentyűk pedig többfunkciósak. Összegzésül ez egy teljesen átlagos 60 %-os billentyűzet, keveslem a switchek variációját.

Razer Huntsman Mini review: "Superb Razer quality without any of the fluff"  | GamesRadar+
A Hunstman Mini szivárványos megjelenése

4. Everest Max – LEGO flashback

Everest Max

Ezt a csodát nemrég fedeztem fel, elképesztő kialakítása van, de talán a legjobban a LEGO-hoz hasonlítanám. Különleges része az egyedi média dokker kijelzője, de nem ez az egyetlen summája, részt vesz ebben a lecsatlakoztatható numerikus rész, ami 4 makrózható gombot is tartalmaz.
Mindezek mellett általános mechanikus billentyűzet, gigászi méretének ellenére szerintem ez kifejezetten streamer billentyűzet, ugyan nekem kicsit sok az adalékgomb és árban is az eget kapirgálja, de ennyi mindenért teljesen megéri. Cherry MX switcheket és stabilizátorokat használ, széles RGB színválasztéka van, amit a szoftverén belül lehet beállítani (összesen 16.7 millió színvaráció közül választhatunk).
Borsos ára van, ugyanakkor ha az ember komolyabban és hosszabb ideig szeretne használni minőségi billentyűzetet, megéri befektetni.

3. Fnatic Streak65 – A remete

Top 10 Best Gaming Keyboards of 2020! | Hardware Canucks
Fnatic Streak65

A Fnatic mint e-sport csapat igen ismert széles körökben, meghatározó része az e-sportnak évek óta, egészen 2004 óta. Viszont nem is az e-sport a lényeg, hanem a gear-es csapatuk, ahol nemrég egészen mást hoztuk, mint a megszokott: TKL helyett Minit hoztak, alacsonyabb kiosztással és a poén maga jól is sült el. Az alacsony kiosztás azért is figyelemre méltó, mert sokkal jobban kiveszi a színeket, ezáltal jobb megvilágítása van, de ami a legfőbb erény, az, hogy halk.
Összegzésül, e-sport céllal kialakított gyorsaságú mechanikus billentyűzet, szép színei vannak, 3 switch közül lehet választani és elképesztő könnyű, csak 430 g.

2. Logitech G915 TKL – Remete, csak Logitech

Logitech G915 TKL Lightspeed Wireless RGB Mechanical Gaming Keyboard -  Carbon English Clicky (920-009529) | Centre Com : Best PC Hardware Prices!
Logitech G915 TKL

A Logitech legújabban szintúgy megpróbálkozott a lowprofile-jal mint a többi nagy vetélytárs és ők is sikerrel jártak. Pikáns színek, ésszerűen elrendezett makró gombok, egy makró csavar (bármi is legyen az) és TKL kivitel, mindaz, amit egy gamer kívánhat. Egyik előnye, hogy vezeték nélküli és legerősebb kivilágítással (100 % fényerővel) 40 óráig üzemképes, plusz a töltése iszonyat gyors, csak 4 óra.
Kevésbé irányul el a streamer billentyűzet kategória felé, jobban inkább a gameres/munkára használatos billentyűzet, magasabb ára van mint a többi TKL billentyűzetnek.

1. Corsair K100 RGB Optical – A vezér

Corsair K100 RGB: extreme performance for gamers
Corsair K100

Az idei év győztese a Corsair. Makró megfelelő mennyiségben, minőségben és egyáltalán nem zavaró kialakításában vezet a listán, RGB megvilágításban jeleskedik, habár kicsit halvány megjelenése van. Összesen 2 switch közül lehet választani, a billentyűkről meg annyit, hogy maradt a híres recés, barázdás tapintású SPACE és a full-size kialakítás.
Megint csak streamer billentyűzet, viszont jobb árral mozgolódik mint az Everest, megéri a pénzt.

« »